Producatorii de computere si telefoane mobile le adapteaza pentru varstnici

Data publicarii: 12-11-2008 | IT&C

Criza mondiala n-a incetinit dorinta oamenilor de a-si cumpara "gadgeturi", mai ales telefoane mobile si computere. Ba chiar a stimulat-o, de vreme ce persoanele de varsta a treia sunt tot mai interesate de accesorii electronice. Problema e ca acestia fie ca nu vad bine, fie nu stiu sa foloseasca noile tehnologii.
 
Peste 80% din populatia trecuta de 60 de ani nu foloseste computerul si mobilul. Mai multe companii au creat computere pentru varstnici. Milioane de oameni au astfel acces la internet, messenger si pot comunica fie intre ei, fie cu rudele care sunt in alta localitate.

Computerul poate avea taste de culori diferite si literele cel mai des folosite in relief, iar caracterele sunt mai mari. Imediat dupa punerea in functiune a computerului, se activeaza un meniu special care ii prezinta utilizatorului un acces direct catre aplicatiile cel mai des folosite de cei in varsta: citirea e-mailurilor sau navigarea pe Internet. Simbolurile diverselor aplicatii sunt si ele mari si scrise in limba tarii de utilizare. Japonezii au mai introdus o inovatie - computerul da instructiuni vorbite.

Si fabricantii de telefoane mobile fac aparate pentru varsta a treia. Acestea fie au ecrane mari, pe care se ating numerele care trebuie formate, fie sunt clasice, dar cu taste mai mari,in relief, cu litere si cifre vizibile, sau ecrane portocalii, pe care se vede mai bine si au afisaj mare. Unele dintre ele pot transforma un text sms in mesaj vorbit. 

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: